Vücut geliştirme için ideal yaş nedir? Vücut geliştirmeye başlamak için ideal yaş nedir? Bu sorular sıklıkla tartışılmaktadır. Antreman.NET olarak bu konuyu derinlemesine inceleyeceğiz. Hadi başlayalım;
Bilgi kirliliğini durdurun. Vücut geliştirme ve fitness birçok kişi tarafından sıklıkla karıştırılmaktadır. Vücut geliştirme, gelişmiş bir fitness türüdür. Devasa kaslara sahip siyah erkeklerin fotoğraflarını görebilirsiniz. Onlar bunu yapıyorlar. Vücut geliştirmede sporcuların sağlığı dikkate alınmaz. Bunun yerine onları daha iri yapmak için doping ve hormon türevleri kullanılıyor. Bizim yaptığımız bu değil.
Şimdi kondisyonu tartışalım. Bizim yaptığımız şey fitness. Sağlık, zindelik ve gücü bir araya getiren bir spor. Katılımcılar mümkün olan en iyi fiziklerini korumaya çalışırlar. Her ikisi de sağlıklı ve faydalıdır. Vücut geliştirmeye ne zaman başlamalıyım? Bu doğru bir soru değil. 18 yaşın altındaki çocukların vücut geliştirmeye katılmasına izin verilmez. Bu, kütle ve ağırlığa dayalı bir spordur. Çocukların büyümesi için zararlıdır. O halde şunu sormamız gerekiyor: “Çocukların hangi yaşta egzersize başlamasını tavsiye edersiniz?” Artık cevabı biliyoruz.
7 veya 8 yaşından sonra her çocuk sporla ilgilenmelidir. Çocuklar kendi vücut ağırlıkları ile yapabilecekleri sporları yapmalıdır. Fitness rutininizin bir parçası olarak mekik çekmeyi de dahil edin. Bisiklete binme, genel kuvvet antrenmanları ve hafif egzersizler programa dahil edilebilir. Çocuklar bisiklete binme, hafif ağırlık antrenmanı ve mekik içeren bir fitness planından faydalanacaktır. Bu yaşta ağır egzersizler yapılması tavsiye edilmez.
Erkekler ergenliğe yaklaştıkça testosteron yükselmeye başlar. Bu da kas kütlesini artırır. En iyi sonuçları elde etmek için fitness rutininize ergenlik döneminde başlayın. Ağır ağırlıklar veya maksimum zorluk seviyesi kullanmak zorunda değilsiniz. Ağır ağırlıklar kullanmak ve maksimum eforla çalışmak gerekli değildir.
Bu mümkün değil. Doğru şekilde yapıldığında, fitness çok faydalı olabilir. Koşmak ve bisiklete binmek büyüme hormonlarını % 100-200 arasında artırır. Ağırlık çalışması ise %400 oranında artırabilir. Daha fazla büyüme hormonu salgılanması ne anlama geliyor? Bu, daha uzun bir boy ve daha uzun kemikler ile sonuçlanır. Ayrıca kaslar daha güçlü hale gelir. Spor yapan çocukların boyu uzar.
Sadece ağırlık limitiniz konusunda endişelenmeniz gerekir. Her kemiğin ucunda plakalar vardır. Yumuşak doku, büyüme durana kadar yumuşaktır. Bu, 18 ila 21 yaşları arasında gerçekleşir. Yumuşak doku kemiğin büyümesini sağlar. Yumuşak doku ağır bir spor tarafından itildiğinde büyüyemez. Boy ve kemikler de daha kısa olacaktır.
Yanlış yapıldığında bu spor zarar verebilir. Bundan daha önce bahsetmiştim. Kilonuz gözünüzü korkutmasın. Normal vücut ağırlığınızdan bahsetmiyoruz. Çok çalışarak boynunuzu mümkün olduğunca küçük tutabilirsiniz.
Bu makale vücut geliştirme ve boy uzunluğunun etkisini açıklayacaktır.
Ayrıca oku:
Hentbol bir Amerikan takım sporudur. Takım oyunları size göreyse denemelisiniz. Bu makale hentbolu, kurallarını ve…
Futbolun dili benzersizdir. Futbol TerimleriProfesyonellik Mahalle maçlarındakelimeleri telaffuz etmeyi öğrenebilirsiniz. Futbol terimleri ve deyimleri nelerdir?…
Futbol milyonlarca taraftarı olan uluslararası bir spordur. Spor, farklı hareketlerle daha renkli hale getirilir. Spor…
Formda ve sağlıklı kalmak spor yoluyla sağlanabilir. Düzenli olarak egzersiz yapmak zihinsel, fiziksel ve ruhsal…
Vücut parçalarının isimleri de benzersizdir. Kas gruplarının isimleri buna iyi bir örnektir. Bu kısaltma onlara…
Cristiano Cristiano nedir? Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, 5 Şubat 1985 tarihinde Portekiz'in Madeira şehrinde…
Bu site çerezleri kullanmaktadır.